Bokbussens første dag på messa

Bokbussen i Oppland har fått en flott plassering midt på torget i messeområdet. Godt synlig med fine rekvisitter som persisk teppe, planter og stoler og bord innbyr den til besøk fra forbipasserende. På messas første dag, som er kun for bransjefolk, ble det overraskende mye besøk om bord. Litteraturformider Trygve Ramnefjell og prosjektleder Silje Torp kan fortelle om stor interesse for Opplands fine bokbuss. Både besøkende og journalister fra hele verden har tatt turen innom. Østerrisk TV laget en stor reportasje – der har de nemlig ingen bokbusser, og syns det var en veldig god ide. Folk var nysgjerrige og lurte på hvordan bussen blir drevet. Det ble lange og interessante samtaler om bokbussens viktige jobb med å spre leselyst og leseglede blant skolebarn i Oppland. Mange tyskere som studerer norsk var innom, og ville slå av en prat. En delegasjon fra Ghana ønsket sågar å kjøpe bokbussen, og spurte Silje om prisen. Heldigvis svarte hun at den ikke var til salgs. Kulturminister Trine Skei Grande kom også innom en tur og fikk servert fløytespill av Trygve og boktips om hvordan blir statsminister. Første dag har vært spennende og interessant, nå gleder vi oss til resten av messa med eventyrstunder og andre arrangementer på bokbussen. (Foto: Martine Markussen/Oppland fylkeskommune)

Bokbussen i Oppland har fått en flott plassering midt på torget i messeområdet. Godt synlig med fine rekvisitter som persisk teppe, planter og stoler og bord innbyr den til besøk fra forbipasserende. På messas første dag, som er kun for bransjefolk, ble det overraskende mye besøk om bord.

Litteraturformidler Trygve Ramnefjell og prosjektleder Silje Torp kan fortelle om stor interesse for Opplands fine bokbuss. Både besøkende og journalister fra hele verden har tatt turen innom. Østerriksk TV lagde en stor reportasje – der har de nemlig ingen bokbusser, og syns det var en veldig god idé.

Folk var nysgjerrige og lurte på hvordan bussen blir drevet. Det ble lange og interessante samtaler om bokbussens viktige jobb med å spre leselyst og leseglede blant skolebarn i Oppland. Mange tyskere som studerer norsk var innom, og ville slå av en prat.

En delegasjon fra Ghana ønsket sågar å kjøpe bokbussen, og spurte Silje om prisen. Heldigvis svarte hun at den ikke var til salgs.

Kulturminister Trine Skei Grande kom også innom en tur og fikk servert fløytespill av Trygve og boktips om hvordan man blir statsminister.

Første dag har vært spennende og interessant, nå gleder vi oss til resten av messa med eventyrstunder og andre arrangementer på bokbussen.

Følg med på Oppland fylkesbibliotek på Facebook for bilder og oppdateringer!

Teksten er skrevet av fylkesbiblioteksjef Tone Nyseter.