Kunstnerpresentasjon: Kari Mølstad

Kari Mølstad, Cocoon (Foto: Jørn Hagen)

Parallelt med at Norge er gjesteland på bokmessa i Frankfurt i år, omgjøres et av de store kunstmuseene i byen til House of Norway. På Museum Angewante Kunst (MAK) skal en rekke norske kunstnere vise fram sine verk. Blant dem er de tre opplandskunstnerne Kari Mølstad, Torbjørn Kvasbø og Liv Blåvarp.

Kari Mølstad er en glasskunstner som holder til i Lillehammer. Hun lager både funksjonell kunst og kunstobjekter med forskjellige slipe- og kutteteknikker. Mye av inspirasjonen hennes kommer fra selve materialet, gjennom ulike glasskvaliteter og bearbeidelsen av dette.

Hun håndblåser alle glassarbeidene sine, og på Fabrikken i Lillehammer er det mulig å se henne i aksjon på glassblåserverkstedet og butikken hun driver sammen med to andre kunstnere.

– Føler meg beæret

Portrett av Kari Mølstad (Foto: Cecilie Owren)

Arbeidene hennes er satt pris på av mange; blant annet er de å finne på Slottet og i Norges bank, samt alle kunstindustrimuseene i Norge. Nå gleder hun seg til å vise fram utvalgte verk i Frankfurt:

– Jeg føler meg beæret for å bli valgt ut til å stille ut blant norske kunstnere på House of Norway. Det er spennende å få vist kunsten min til et større publikum og særlig internasjonalt, det hjelper min karriere framover. Jeg er spent på mottakelsen på arbeidene mine og hva som kan komme ut av å stille ut i Frankfurt, sier Mølstad.

Glassblåseren skal stille ut flere verk, hvor noen av dem er satt sammen til en helhet.

– Det er hovedsakelig slipte arbeider hvor jeg har jobbet med overflaten på glasset. Noen av verkene har jeg laget tidligere og noen er nye, og det viser et godt spekter av hva jeg jobber med nå, som er mer unike kunstobjekter. Alle arbeidene er blåste og deretter bearbeidet med saging, sliping, sandblåsing og polering av overflater.

10. oktober er det åpning av House of Norway, hvor de tre opplandskunstnerne og fylkeskultursjef Kyrre Dahl deltar. Utstillingen vil stå fram til 26. januar 2020.