Kunstnerpresentasjon: Liv Blåvarp

Smykke av Liv Blåvarp (Foto: Oppland fylkeskommune)
Smykke av Liv Blåvarp. (Foto: Oppland fylkeskommune)

Parallelt med at Norge er gjesteland på bokmessa i Frankfurt i år, omgjøres et av de store kunstmuseene i byen til House of Norway. På Museum Angewante Kunst (MAK) skal en rekke norske kunstnere vise fram sine verk. Blant dem er de tre opplandskunstnerne Liv Blåvarp, Torbjørn Kvasbø og Kari Mølstad.

Liv Blåvarp blir kalt en av vår tids ledende smykkekunstnere både nasjonalt og internasjonalt. Hun lager karakteristiske, store smykker – og de alle er laget i tre. Blåvarp holder til på Lena i Østre Toten, og de fargerike smykkene kan sees på museer verden rundt.

Det høres kanskje både tungt og ubehagelig ut å bære store smykker laget av tre, men blandingen av tresorter og et unikt bevegelig leddsystem gjør at smykkene er både fleksible og lette å bære. Tresortene Blåvarp foretrekker er blant annet lønn, bjørk, valnøtt, sitrontre og palisander – en god blanding av norsk og eksotisk.

10. oktober er det åpning av House of Norway, hvor de tre kunstnerne og fylkeskultursjef Kyrre Dahl deltar. En drøy uke senere, 19. oktober, skal Blåvarp og Kvasbø ha kunstnersamtale på scenen i House of Norway, MAK.