Peer Gynt-dataspill er lansert

Aud Hove, som

I over to år har Peer Gynt AS jobbet sammen med BAFTA-vinnende Sarepta Studios i utviklingen av dataspillet basert på Henrik Ibsens «Peer Gynt». Onsdag 16. oktober ble den engelske utgaven av spillet lansert på Bokmessen i Frankfurt. Der deltok fylkesvaraordfører Aud Hove, som var en av de første til å prøve spillet.

En interaktiv historieopplevelse

Eventyrene til den norske antihelten Peer er gjenskapt som et interaktivt spill for barn og unge. Her kan de lære historien til Peer Gynt i et actionfylt og humoristisk 3D-adventurespill, som tar dem inn i en underlig og til tider mørk norsk fantasiverden, basert på et av Henrik Ibsens mest kjente verk. Spilleren utfordres på egne valg.

Spillet tar for seg temaer som mobbing, flukt fra virkeligheten og jakten på seg selv. Man trenger ingen spillerfaring, og alle som er nysgjerrige på denne gameifiserte opplevelsen vil kunne glede seg over historien og spillet.

– Spillet har som mål å gjøre Peer Gynt tilgjengelig, og engasjere og aktualisere klassisk litteratur for en mye større gruppe barn, sier utviklerne i Sarepta Studios.

May Brit Støve i Peer Gynt AS supplerer:

– Spill er et viktig virkemiddel for å dra nye generasjoner inn i Peer Gynts sin verden. Henrik Ibsens drama er mer enn 150 år, men fortsatt aktuell og relevant i dag. Det å lese dramaet vil for mange unge oppleves vanskelig og lite tilgjengelig. Det er her dataspillet kommer inn. Vårt mål er at elevene vil oppleve at det som skjer i Peer Gynt faktisk handler om dem selv, og deres eget liv. Vi kan fortsatt lære mye av Henrik Ibsens tekst, ikke minst om livsmestring. Klassiske, unike tekster som dette vil aldri bli uaktuelle.

Sagnene om den lokale Peer Gynt fra Gudbrandsdalen har blitt fortalt gjennom generasjoner, og disse sammen med naturen og kulturen i Gudbrandsdalen er det som inspirerte Henrik Ibsen til å skrive det dramatiske diktet.

Peer Gynt-spillet på Bokmessen i Frankfurt

Publikum kan prøve spillet for første gang i den norske gjestelandspaviljongen på Bokmessa i Frankfurt fra 16. oktober. Den norske utgaven av spillet er utviklet primært for bruk i skolen, og vil lanseres i samarbeid med Aschehoug undervisning i løpet av vinteren 2020.

Den engelske versjonen kan nå kjøpes på www.peergyntgame.com og Steam.

Teksten er basert på pressemelding fra Peer Gynt AS.