Tysk besøk til Ringebu

Ringebu stavkirke (Foto: FjellNorge)

En rekke nysgjerrige, tyske journalister kom til fylket vårt under Norsk Litteraturfestival for å oppleve det som er en av overskriftene til Oppland fylkeskommune i Frankfurt: Die Wiege der norwegischen Kultur – altså «vuggen» av norsk kultur.

– Vi er så glade for muligheten til å vise fram det vakre fylket vårt, og ikke minst all kulturen vi har å by på. Det at mange tyske journalister viser stor interesse for kulturen i Oppland, viser hvor attraktivt det er å komme på besøk hit – ikke bare for tyskere, men for hele det internasjonale reiselivet, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

13 journalister, to TV-team og ti bokhandlere fra Tyskland fikk en liten smak av Oppland, da de besøkte Ringebu på sin pressereise. Første stopp var Annis pølsemakeri, og deretter sto Ringebu stavkirke på menyen. Der møtte de Lars Mytting, den kjente forfatteren fra nettopp Ringebu, som leste fra boken sin Søsterklokkene

– Denne pressereisen viser essensen i de satsingsområdene vi i Oppland har under bokmessen i Frankfurt – som er Lillehammer som UNESCO litteraturby, Lars Myttings bok Søsterklokkene, stavkirker, Peer Gynt, Munch og pilegrimsleden, forteller prosjektleder Ragnhild Angard Wefling.

Etter møtet med Mytting møtte den tyske gruppen den prisvinnende keramikeren Torbjørn Kvasbø, som har utstilling på Ringebu prestegard. Både Mytting og Kvasbø reiser til Frankfurt i oktober.